Високопоставен представител на китайските здравни власти посъветва местните жители да не

...
Високопоставен представител на китайските здравни власти посъветва местните жители да не
Коментари Харесай

Не докосвайте чужденци! Съвет на китайските здравни власти към населението - Здраве

Високопоставен представител на китайските здравни управляващи посъветва локалните жители да не допират чужденци под угрозата, че в противоположен случай може да " пипнат " маймунска шарка.

Съветът против " контакта с чужденци кожа-в-кожа " бе насочен посредством обществената мрежа Weibo от основния епидемиолог в Китайския център за надзор и предварителна защита на заразните заболявания У Зунюу. Поводът е диагностицирането на първия случай на маймунска шарка в Китайската национална република.

Публикацията провокира дискусия, а някои я дефинираха като расистка. Оттогава насетне мненията под нея са деактивирани от платформата.

" За да се предотврати възможна болест с маймунска шарка и като част от здравословния ни метод на живот, се предлага:

1) да нямате директен контакт кожа-в-кожа с чужденци " - написа У в събота.

В допълнение епидемиологът приканва локалните да заобикалят контакта кожа-в-кожа с пътували неотдавна, които са се върнали от чужбина през последните три седмици, както и с непознати.

Той разгласява мненията си ден, откакто югозападния град Чонгкинг заяви за първия си случай на маймунска шарка при човек, който се върнал от пътешестване зад граница. Не излиза наяве дали пациентът е китаец или чужденец.

Някои се възмутиха от обявата на У. 

" Това е доста неуместно [да се каже]. В началото на пандемията някои чужденци се изправиха и [ни защитиха], като споделиха, че китайците не са вируси ", написа коментатор. Пандемията от COVID-19 потегли точно от китайския град Ухан, преди да се популяризира по целия свят и да провокира освен локдауни, само че и съществени стопански земетресения. Самият Китай наложи едни от най-строгите ограничаващи ограничения против ковид, в това число бързо налагане на локдаун, затваряне на граници, наложително тестване, ограничавания за пътешестване.

Вирусът на маймунската едра шарка, който се предава посредством непосредствен контакт със инфектирани хора, животни или инфектирани материали, нормално предизвиква признаци като тресчица, главоболие и обриви. Около 90 страни, в които маймунската едра шарка не се смята за ендемична, оповестяват за огнища на вирусната болест, която Световната здравна организация разгласи за изключителна обстановка в международен мащаб. Потвърдени са повече от 60 000 случая, а някои неендемични страни оповестяват за първите си смъртни случаи.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР